Prijzen kozijn

Het aanschaffen van kozijnen is een goede investering voor je woonplezier en portemonnee. Je kunt jaarlijks tientallen en zelfs honderden euro’s besparen op je stookkosten. Kozijnen met enkel glas die slecht aan toe zijn kunnen namelijk de warme lucht binnen snel doen verdwijnen. Nieuwe kozijnen met dubbelglas (ook wel isolatieglas of HR-glas genoemd) kunnen de ruimte goed isoleren. Nieuwe kozijnen levert je op lange termijn dus geld op, maar wat kosten kozijnen?

Prijstabel 2019

In het onderstaand tabel vind je een overzicht van de gemiddelde kosten van kozijnen gemaakt van diverse materialen per vierkante meter. Deze prijzen zijn gemiddeld genomen en kunnen verschillen per leverancier en de kwaliteit van het materiaal. De prijzen zijn inclusief btw, de montage van het kozijn inclusief het isolatieglas, maar zonder subsidie.

Soort kozijn Oppervlakte Gem. prijs (incl. btw, montage en HR++ glas) Subsidie 2019
Kunststof kozijn 1 m² € 700 – € 800 valt onder SEEH
Houten kozijn 1 m² € 750 – € 900 valt onder SEEH
Aluminium kozijn 1 m² € 800 – € 950 valt onder SEEH

Laat meerdere kozijnbedrijven je een gratis en vrijblijvend voorstel doen.

Voorbeeld berekening 1:
Als je kiest voor kunststof kozijnen en ongeveer 2.5 m2 aan kozijn nodig hebt (ongeveer 4 ramen; gemiddelde woning), dan zul je dus ongeveer 2.5 x 750 = € 1875 euro kwijt zijn. Het vervangen van 2 tot 4 kozijnen komt vaak voor omdat mensen vooral beginnen op de begane grond van hun eengezinswoning bijvoorbeeld.

Voorbeeld berekening 2:
Voor iets minder dan € 2000 euro kun je 2 m2 aan houten kozijnen kopen om er 3 gemiddelde ramen mee te voorzien van nieuwe.

In de voorbeelden hierboven zijn geen rekeningen gehouden met bijkomende kosten zoals onderhoudskosten. Voor kunststof kozijnen zijn er geen onderhoudskosten, maar houten kozijnen dienen per 5-7 jaar opnieuw geverfd en gelakt te worden. Als je dit niet zelf gaat doen maar een schilder gaat inhuren dan kunnen de kosten over een periode van 40 jaar aardig oplopen. Kunststof kozijnen gaan misschien wel 50 jaar mee, maar hebben geen onderhoud nodig. Eens per jaar met een microvezel doek schoonmaken is voldoende.

Prijzen opvragen?

Wat kosten kozijnen met/zonder subsidie? Laat je nu adviseren door kozijnbedrijven en vraag offertes op voor een gratis en vrijblijvend voorstel.