Dubbelglas

Dubbelglas wordt ook wel thermopane genoemd en is iets anders dan hoogrendementsglas (HR-glas). Vanaf de buitenkant ziet men geen verschil. Het enige verschil zit hem in het feit dat er bij HR glas tussen de glaslagen een coating zit die voor extra isolering zorgt. Hierdoor heeft een HR glas een veel hogere isolatiewaarde en wordt tegenwoordig aangeduid met ‘+’ tekens.

Hoe meer plus tekens achter het HR glas bevindt, des te hoger de isolatiewaarde. HR+ glas heeft een verbeterde coating. HR++ glas heeft geen lucht maar gas als spouwvulling en bij HR+++ worden drie glasplaten gebruikt voor de beste isolatie. HR glazen zijn erg populair vanwege de goede isolatiewaarde en het is dan ook niet gek dat ze het meest verkochte type zijn.

  • De goedkoopste keuze voor goed isolerend glas is HR + glas.
  • Voor de kortste terugverdientijd kun je het beste kiezen voor HR ++ glas.
  • Voor de beste isolatie is HR +++ glas de juiste keuze.

Prijstabel dubbelglas 2019

Om je een idee te geven van de prijzen van dubbelglas hebben we de gemiddeldes voor je uitgerekend. In dit prijstabel zie je ook de prijzen voor enkelglas om een vergelijking te kunnen maken.

Glastype U-waarde Prijs per m2
Enkel glas 5,8
€30 euro
Voorzetraam excl. coating 2,8
€95 euro
Voorzetraam incl. coating 2,0
€110 euro
HR glas (= gewoon dubbelglas) 1,8
€65 euro
HR + glas 1,4
€90 euro
HR ++ glas 1,1
€160 euro
HR +++ glas 0,6
€200 euro

Bovenstaand overzicht dien je niet strikt over te nemen. Ook de U-waarde per glassoort kan variëren. De prijzen zijn inclusief btw en installatie per m2.

Subsidie voor dubbelglas

De overheid is grote voorstander van duurzame projecten en maakt jaarlijks miljoenen vrij aan subsidies voor groene projecten. Wanneer je wooneigenaar of bent aangesloten bij een VvE kun je gebruikmaken van een subsidie. Let op: om in aanmerking te komen voor subsidie dien je minimaal twee soorten isolatievormen aan je woning te te passen. Meer informatie kun je vinden op de website van Rijksdienst voor Ondernemend Nederland.

Voor particulieren is er in 2019 een isolatie subsidie.

Het is handig om te weten dat er ook lokale subsidies beschikbaar kunnen zijn per gemeente. Op de website energiesubsidiewijzer.nl kun je nachecken of jouw gemeente een extra subsidie beschikbaar stelt voor het verduurzamen van je woning.

Wat kosten jouw nieuwe kozijnen?

Wat kosten kozijnen met/zonder subsidie? Laat je nu adviseren door kozijnbedrijven en vraag offertes op voor een gratis en vrijblijvend voorstel.