BTW 2019

Je kunt extra besparen op de kosten voor het aanbrengen van isolatiemateriaal aan muren, vloeren en daken bij woningen die niet die ouder zijn dan 2 jaar. Omdat deze isolatiematerialen onder het verlaagd BTW-tarief vallen hoef je dus slechts 9% te betalen. Kozijnen vallen hier echter niet onder.

Voorbeelden van isolatiematerialen zijn:

  • steenwol
  • glaswol
  • polyurethaan (PUR/PIR)
  • isolatieglas
  • piepschuim

Geen 9% tarief voor het plaatsen van kozijnen

Helaas vallen kozijnen, deuren en riet niet onder isolatiemateriaal waar de bovenstaande korting wel van toepassing is. Hierdoor worden de arbeidskosten berekent met het 21% btw-bedrag, anders hoefde je maar slechts 9% te betalen. Wat gaan nieuwe kozijnen dan kosten? Laat meerdere kozijnspecialisten je een gratis en vrijblijvend voorstel doen.

Wel 9% tarief op het schilderswerk van de kozijnen

Wel is het zo dat je op woningen ouder dan 2 jaar btw-verlaging kunt krijgen als je de kozijnen laat schilderen door een bedrijf. Let wel op dat het gaat om de arbeidskosten voor het schilderen. Hierop bespaart je 12% btw, je betaalt dus geen 21% btw maar 9% btw voor het schilderwerk. Lees hierover meer op ww.belastingdienst.nl.

Alle materiaalkosten vallen onder 21% btw

Hoewel sommige werkzaamheden voor het isoleren en schilderen onder een verlaagde 9% btw tarief vallen, wil dat niet zeggen dat ook op het materiaal 9% btw van toepassing is. Ongeacht het btw tarief voor het uitvoerend werk, vallen alle materiaalkosten onder het 21% btw-tarief.

Wat kosten jouw nieuwe kozijnen?

Wat kosten kozijnen met/zonder subsidie? Laat je nu adviseren door kozijnbedrijven en vraag offertes op voor een gratis en vrijblijvend voorstel.